Bemutató album

A “Te mondád. Evangélium 21 Kortárs Képzőművészeti gyűjtemény” albuma 224 oldalon mutatja be a 21. század emberének, a 21. század 12 magyar művészének értelmezésében Jézus Krisztus életét és cselekedeteit.

Az album a 4 evangélista bemutatásával indul, ezt követi Jézus életének 12 egységben való feldolgozása. Minden egység két teológiai/kultúrtörténeti felvezetésével kezdődik, ezt követően az egység alkotásai, majd egyes kiemelendő részletek láthatóak Sulyok Miklós fotóin.

Az albumba a felvezető írásokat a gyűjtemény tulajdonos házaspár, Petrányi Zsolt a gyűjtemény kurátora és Beke László művészettörténész készítette.
Az egységhez tartozó ismertetéseket az evangélikus Fabiny Tamás és a római-katolikus Székely János püspökök készítették.
A Függelékben Fehér Márta művész és Beke László művészettörténész “Világosság és Fény” című beszélgetés részlete olvasható.
Az album az Evangélium 21 gyűjtemény tételes, fényképes Műtárgylistájával zárul.

Az album egy bemutató fejezete az alábbi linken tekinthető meg (pdf)

A “Te mondád. Evangélium 21 Kortárs Képzőművészeti gyűjtemény” album megtekinthető és megvásárolható az Írók Boltjában, 1061 Budapest, Andrássy út 45.

Az albumról további információ a honlap Információ alpontján keresztül kérhető.